برنامه نویسی چیست و قراره چیکار کنه؟

برنامه نویسی چیه و قراره چیکار کنه؟

|تعریف متفاوت از برنامه نویسی برای درک عمیق تر.

 

با مطالعه این مقاله تا کمتر 3 دقیقه دیگر، با مفهوم دقیق برنامه نویسی آشنا خواهید داشت بگونه ای که در کمتر جایی دیده باشید.

قبلش به این سوال فکر کنید؟

دوست داشتید صاحب یک کارخانه تولیدی باشید؟

 

1. ساده ترین تعریف برای برنامه نویسی، یعنی صحبت کردن با کامپیوتر.

2. اگر یکم دقیق تر باشیم، برنامه نویسی  یعنی دستور دادن به کامپیوتر.

ولی تعریف بهتر،

3. برنامه نویسی یعنی براساس ترتیب و منطق خاصی، تعدادی از دستوراتی که از قبل برای سیستم تعریف شده اند، در کنار هم قرار می دهیم تا نتیجه ی موردنظر بدست بیاید.

حالا احتمالا سوال پیش میاد که ترتیب و منطق خاص یعنی چی؟

این دستورات که از قبل برای سیستم تعریف شده اند چی هستن؟

و منظورمون از اون نتیجه ای که میخواد بدست بیاد، چیه؟

همه رو الان متوجه میشید ولی قبلش برای روشن شدن ماجرا به این مثال توجه کنید.

 

شباهت برنامه نویسی و پازل:

یک پازل را درنظر بگیرید که شامل قطعاتی ست که یک فرد میتواند آنرا حل کند.

اینجا فرد براساس فکر و تحلیل خودش از یک جای صفحه پازل شروع میکنه و تک تک قطعاتی که از قبل وجود دارند را کنار هم میچینه تا اون منظره یا تصویر خاص بوجود بیاد.

حالا به این چند نکته توجه کنید.

قطعات آماده پازل(مثل دستورات از قبل موجود در سیستم)

فکر و تحلیل فرد برای چیدن قطعات (مثل منطق و تحلیل برنامه نویس برای نوشتن دستورات)

منظره یا تصویری که بدست میاد (مثل نتیجه نهایی که از برنامه میخوایم)

 

4. در واقع برنامه نویسی شبیه حل کردن یک پازل، شامل دو بخش هست. یکی خود قطعات پازل که تکه های ثابت و از قبل آماده شده ای هستند که از آنها برای ساختن پازل استفاده میکنیم و دیگری بخشی که مربوط به منطق و فکر ماست و براساس آنها قطعات پازل را میچینیم .

قطعات پازل شبیه به دستوراتی هستند که در برنامه نویسی از قبل برای سیستم کامپیوتری تعریف شده اند و سیستم آنها را میشناسد و ما بعنوان برنامه نویس با استفاده از منطق و فکر خودمان آنها را بترتیب مشخصی در کنار هم قرار میدهیم.

 

تا اینجا در چند سطح از ساده تا تکمیلی، مفهوم برنامه نویسی را درک کردیم ولی حالا به تعریف کاملتری  توجه کنید.

5. برنامه نویسی یعنی نوشته شدن دستورات زبان های برنامه نویسی(همان دستورات از قبل آماده)(زبانهای برنامه نویسی مثل C++,C#,java,python,…) براساس تحلیل و منطق برنامه نویس(یعنی ممکنه یک برنامه نویس دیگر همان دستورات را با ترتیب و منطق دیگری بنویسید) تا نتیجه یک برنامه که یک نرم افزار است بدست بیاید.

 

پس شما برنامه می نویسید تا نتیجه ای بدست بیاد و اون نتیجه همان نرم افزاری است که بر روی دستگاههای کامپیوتری مثل یک کامپیوتر دسکتاپ، یا لپ تاپ، گوشی موبایل، تبلت، ساعت هوشمند و هر دستگاه کامپیوتری در کارخانه ها و... قابل اجراست و خدماتی را برای راحتی کار کاربران انجام میدهد.

حالا شما کارخانه دار هستید، یعنی صاحب کارخانه تولید نرم افزار که براساس منطق و تحلیل خودتان و استفاده از دستورات و کدهای زبان برنامه نویسی می توانید هر نرم افزاری را تولید کنید.

نویسنده: علی بدیعی

 

در مقالات بعدی، مهمترین مزایای برنامه نویسی، کاربردهای برنامه نویسی، چطور برنامه نویسی را شروع کنیم و بهترین روش های یادگیری برنامه نویسی را مطرح خواهیم کرد.

اشتراک